Energiebesparing

Optimaliseer uw persluchtinstallatie

Volgens een recent onderzoek zou 1 persluchtlek van 1 mm² een jaarlijks verlies van € 450,00 betekenen. In tijden van alsmaar oplopende energiekosten, een niet te versmaden besparingspost. Optimaliseer uw persluchtinstallatie door het reduceren van luchtlekken is dus de boodschap!

(Bron: Ministerie van Economische Zaken)

Persluchtlekken blazen letterlijk geld in de lucht

In grote persluchtinstallaties is de kostprijs van een klein lek misschien weinig representatief, maar verschillende kleine persluchtlekken blazen letterlijk geld in de lucht. In een fabriek of werkplaats waar regelmatig veel lawaai is, kan het bijzonder moeilijk zijn om lekken op te sporen met het luisterend oor. Het meeste van dit soort lawaai bevindt zich in het normale audio hoorgebied, terwijl het geluid van een kleine persluchtlek zich in het ultrasone gebied bevindt.

Lekdetectie Lamme (30)

Van der Wal Persluchttechniek beschikt over een lektester

Van der Wal Persluchttechniek heeft daarom voor het opsporen van de persluchtlekken een lektester. Indien er lekkage geconstateerd wordt kunnen wij deze in overleg met u verhelpen.
Het dichten van lekken in een persluchtleidingnet is niet altijd eenvoudig, maar uw persluchtsysteem zal een stuk rendabeler draaien. Bovendien komt dit ook ten goede aan het comfort van de gebruikers van uw persluchtsysteem. Een ideale vorm van energiebesparing in tijden van dure energiekost.

Benieuwd of uw persluchtsysteem lekvrij is?

Benieuwd of uw persluchtsysteem lekvrij is en of er efficiënt met het gebruik van uw perslucht wordt omgegaan? Speciaal voor deze vraagstelling heeft Van der Wal Persluchttechniek een lekdetector. Met deze lekdetector wordt uw hele persluchtsysteem nagekeken door onze ervaren persluchtspecialist. Met deze techniek bent u verzekerd van een vooruitstrevende techniek waarmee geen enkele lekkage onopgemerkt blijft.

Lees hier wat Van der Wal Persluchttechniek voor u kan betekenen!

Neem contact op